Top cele mai frumoase castele din Romania

15 articole
1611 afisari
221 voturi
Descopera mai jos lista cu unele din cele mai frumoase castele din Romania. Chiar daca nu ne putem compara cu alte tari din Europa cand vine vorba de castele impresionante, Romania are totusi unele din cele mai renumite castele, precum castelul Peles din Sinaia sau castelul Bran din zona Brasov, cunoscut si sub numele de castelul lui Dracula. Printre castelele din Romania ce sigur merita mentionate si binenteles vizitate, se numara castelul Corvinilor, Cantacuzino sau Sturdza. Dar te lasam pe tine sa decizi care consideri ca sunt cele mai frumoase castele romanesti. Vezi lista mai jos.
Vezi mai mult

Care este cel mai frumos castel din Romania?

1
96.429%
Castelul Peleș
Sinaia, Prahova
Castelul Peleș este un palat din Sinaia, construit între anii 1873 și 1914. Construită ca reședință de vară a regilor României, clădirea... mai mult.
Este frumos?
27
1
2
92.593%
Castelul Corvinilor
Hunedoara, Hunedoara
Castelul Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de ... mai mult.
Este frumos?
25
2
3
92.308%
Castelul Bran
Bran, Brasov
Castelul Bran este un monument istoric și arhitectonic, construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic, situat... mai mult.
Este frumos?
24
2
4
94.444%
Castelul Sturdza
Miclăușeni, Iași
Castelul Sturdza de la Miclăușeni, cunoscut și sub denumirea de Palatul Sturdza, este un castel în stil neogotic construit între anii 18... mai mult.
Este frumos?
17
1
5
88.235%
Castelul Cantacuzino
Bușteni, Prahova
Castelul Cantacuzino din Bușteni este situat în cartierul Zamora, pe strada cu același nume. Clădirea castelului, ale cărei lucrări de constru... mai mult.
Este frumos?
15
2
6
100.000%
Castelul Purgly
Șofronea, Arad
Castelul Purgly este un monument istoric aflat în localitatea Șofronea, Arad. După 1989 clădirea a fost achiziționată de Daniel Negrea, președ... mai mult.
Este frumos?
7
0
7
90.909%
Castelul regal de la Săvârșin este un conac deținut de familia regală română și situat pe domeniul de la Săvârșin, din județul Ara... mai mult.
Este frumos?
10
1
8
88.889%
Castelul Karolyi
Carei, Satu Mare
Ansamblul castelului Károlyi din Carei este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul orașului Carei, operă a arhitectului Arthur... mai mult.
Este frumos?
8
1
9
83.333%
Castelul Bethlen-Haller
Cetatea de Baltă, Alba
Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul satului Cetatea de Baltă; mai mult.
Este frumos?
10
2
10
80.000%
Castelul Banffy
Bontida, Cluj-Napoca
Castelul Banffy de la Bontida, care a fost cunoscut ca Versailles-ul Transilvaniei, este un ansamblu arhitectonic construit de familia Bánffy... mai mult.
Este frumos?
12
3
Sustine-ne cu un LIKE
in caz ca ti-a placut lista Top cele mai frumoase castele din Romania:
Descopera mai multe
Daca ai gasit interesanta lista Top cele mai frumoase castele din Romania, descopera altele mai jos: