Top cele mai frumoase castele din Romania

15 articole / 6762 afisari

Descoperă mai jos lista cu top cele mai frumoase castele din Romania, în urma voturilor românilor.

Pe baza a 428 de voturi, Castelul Peleș, a ieșit pe primul loc ca fiind cel mai frumos castel din Romania în 2023, iar pe urmatoarele poziții: Castelul Sturdza și Castelul Bran. Vezi ce au mai recomandat utilizatorii în lista de top 10 cele mai frumoase castele din Romania.

Chiar daca nu ne putem compara cu alte tari din Europa cand vine vorba de castele impresionante, Romania are totusi unele din cele mai renumite castele, precum castelul Peles din Sinaia sau castelul Bran din zona Brasov, cunoscut si sub numele de castelul lui Dracula.

Vezi mai mult

Care este cel mai frumos castel din Romania?

Facebook Pinterest Whatsapp
1
97.917%
Castelul Peleș
Sinaia, Prahova
Castelul Peleș este un palat din Sinaia, construit între anii 1873 și 1914. Construită ca reședință de vară a regilor României, clădirea se află, în prezent, în proprietatea Familiei Regale a României și adăpostește Muzeul Național Peleș.
Este frumos?
47
1
2
96.970%
Castelul Sturdza
Miclăușeni, Iași
Castelul Sturdza de la Miclăușeni, cunoscut și sub denumirea de Palatul Sturdza, este un castel în stil neogotic construit între anii 1880-1904 de către Gheorghe Sturza și soția sa Maria, în satul Miclăușeni, la o distanță de 20 km de Roman și 65 km de municipiul Iași.
Este frumos?
32
1
3
93.617%
Castelul Bran
Bran, Brasov
Castelul Bran este un monument istoric și arhitectonic, construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic, situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Brașov.
Este frumos?
44
3
4
91.304%
Castelul Corvinilor
Hunedoara, Hunedoara
Castelul Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România.
Este frumos?
42
4
5
87.097%
Castelul Cantacuzino
Bușteni, Prahova
Castelul Cantacuzino din Bușteni este situat în cartierul Zamora, pe strada cu același nume. Clădirea castelului, ale cărei lucrări de construcție au fost finalizate în 1911, a fost realizată de arhitectul Grigore Cerchez la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino.
Este frumos?
27
4
6
83.333%
Castelul Bethlen-Haller
Cetatea de Baltă, Alba
Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul satului Cetatea de Baltă;
Este frumos?
20
4
7
80.769%
Castelul regal de la Săvârșin este un conac deținut de familia regală română și situat pe domeniul de la Săvârșin, din județul Arad. Pe locul clădirii actuale se găsea în secolul al XVIII-lea castelul familiei nobiliare Forray.
Este frumos?
21
5
8
79.167%
Castelul Karolyi
Carei, Satu Mare
Ansamblul castelului Károlyi din Carei este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul orașului Carei, operă a arhitectului Arthur Meinig. A fost construit între anii 1892-1894. În prezent se află în restaurare.
Este frumos?
19
5
9
76.923%
Castelul Iulia Hasdeu
Câmpina, Prahova
Castelul „Iulia Hasdeu” este un castel din municipiul Câmpina, România, construit între anii 1893 și 1896. Muzeul a fost construit pentru comemorarea Iuliei Hasdeu, fiica lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, care a murit la 19 ani de tuberculoză. Iulia Hasdeu, o tânără considerată genială.
Este frumos?
20
6
10
81.250%
Castelul Kendeffy
Sântămăria Orlea, Hunedoara
Castelul Kendeffy se află în localitatea Sântămăria Orlea din județul Hunedoara. A fost construit de către familia Kendeffy în 1782, o familie de nobili foarte bogați la acea vreme, care aveau nevoie de o reședință în Țara Hațegului.
Este frumos?
13
3

Dacă ai găsit interesantă lista Top cele mai frumoase castele din Romania, descoperă altele mai jos:

 
Ai recomandari pentru aceasta lista?
Intra pe acest formular și scrie-ne propunerile tale.

Intrebari frecvente

Raspunsuri rapide la intrebarile utilizatorilor

Care este cel mai frumos castel din Romania?

#1 (recomandat de 428 romani) este Castelul Peleș

Sinaia, Prahova

Care sunt top 3 cele mai frumoase castele din Romania?

Top trei in Septembrie 2023 sunt:

  1. Castelul Peleș
  2. Castelul Sturdza
  3. Castelul Bran