Top obiective turistice in Sighisoara

6 articole / 1247 afisari

Descopera mai jos lista cu top obiective turistice in Sighisoara, in urma voturile romanilor.

Pe baza a 10 de voturi, Biserica manastirii dominicane, a iesit pe primul loc ca fiind cel mai frumos loc de vizitat in Sighisoara in 2021, iar pe urmatoarele pozitii: Cetatea Sighisoara si Scara Acoperita. Vezi ce au mai recomandat utilizatorii in lista de top 6 obiective turistice in Sighisoara.

Sighișoara, un municipiu în județul Mureș, este situata in regiunea istorica a Transilvaniei, România si este o destinatie turistica populara, pentru centrul sau vechi si bine conservat, care este inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Descoperiti mai multe pe Wikipedia despre istorie sau cultura.

Vezi mai mult

Recomandare locuri de vazut in Sighisoara

Facebook Pinterest Whatsapp
1
100.000%
Biserica Mănăstirii este un monument istoric și de arhitectură aflat în Cetatea Sighișoarei, aproape de Turnul cu Ceas. A servit drept biserică a mănăstirii călugărilor dominicani si a fost atestată documentar din anul 1298, într-o scrisoare a papei Bonifaciu al VIII-lea.
De vizitat?
2
0
2
100.000%
Cetatea Sighisoara
Sighisoara, Mures
Cetatea Sighișoara este centrul istoric vechi al municipiului Sighișoara si a fost construita în secolul XII de coloniștii sași și a fost păstrata în mod aproape neschimbat până astăzi, ea este locuită și în prezent. În 1999 cetatea a fost înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
De vizitat?
2
0
3
100.000%
Scara Acoperita
Sighisoara, Mures
Scările au fost construite în 1642 pentru a conecta părțile inferioare și superioare ale cetății din Sighișoara. Scopul principal a fost să permită oamenilor să ajungă ușor la biserică și la școală în timpul iernii.
De vizitat?
2
0
4
100.000%
Turnul Fierarilor
Sighisoara, Mures
Turnul Fierarilor este situat în spatele Bisericii Mănăstirii Sighișoara si a fost construit în 1631 pe temeliile vechiului turn al barbierilor.
De vizitat?
2
0
5
100.000%
Amplasată pe malul nordic al râului Târnava Mare, Biserica Sfânta Treime a fost construită între 1934 și 1937 după planurile arhitectului Dumitru Petrescu Gopeș, interiorul fiind pictat de către A. Demian.
De vizitat?
1
0
6
0.000%
Casa Vlad Dracul
Sighisoara, Mures
Este una din cele mai vechi cladiri din cetatea Sighisoarei si este locul unde Vlad Dracul, fiul lui Mircea cel Batran a locuit intre anii 1431-1433. In momentul de fata functioneaza ca restaurant muzeu.
De vizitat?
0
1
Ai recomandari pentru aceasta lista?
Intra pe acest formular si scrie-ne propunerile tale.

Intrebari frecvente

Raspunsuri rapide la intrebarile utilizatorilor

Care este cel mai frumos loc de vizitat in Sighisoara?

#1 (recomandat de 10 romani) este Biserica manastirii dominicane

Sighisoara, Mures

Care sunt top 3 obiective turistice in Sighisoara?

Top trei in Septembrie 2021 sunt:

  1. Biserica manastirii dominicane
  2. Cetatea Sighisoara
  3. Scara Acoperita

Descopera mai multe

Daca ai gasit interesanta lista Top obiective turistice in Sighisoara, descopera altele mai jos: