Top capitale europene ce merita vizitate

51 articole / 8819 afisari

Descopera mai jos lista cu top capitale europene ce merita vizitate, in urma voturile romanilor.

Pe baza a 7831 de voturi, Viena, a iesit pe primul loc ca fiind capitala de top din Europa ce merita vizitata, iar pe urmatoarele pozitii: Roma si Praga. Vezi ce au mai recomandat utilizatorii in lista de top 10 capitale europene ce merita vizitate.

Dupa ce am decis care sunt cele mai frumoase orase din Romania si cele mai curate, ne-am propus sa nu ne oprim aici si sa dezbatem care sunt cele mai frumoase capitate europene ce merita cel putin o vizita, fie in familie, cu gasca sau cu iubita/ul. Capitale precum Roma, Londra, Paris, Praga sau Viena, oferta multe atractii turistice si lucruri interesante, dar mai sunt alte peste 40 de capitale care merita mentionate.

Vezi mai mult

Ce capitala europeana merita vizitata cel putin odata?

Facebook Pinterest Whatsapp
1
89.968%
Viena
Austria
Viena Viena
Merita vizitata?
278
31
2
89.571%
Roma
Italia
Roma este capitala Italiei. Situat pe malul fluviului Tibru, orașul are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice și a Italiei moderne. Roma are o populație de 6.000.000 persoane. Aria metropolitană are o populație de circa 4 milioane de locuitori. Este capitala regiunii Lazio și a Provinciei Roma.
Merita vizitata?
292
34
3
89.455%
Praga
Cehia
Praga este capitala Republicii Cehe. Orașul este situat pe râul Vltava, în Boemia Centrală, și are aproape 1,67 milioane de locuitori, fără a fi luați în calcul și cei aproximativ 300.000 de navetiști, care lucrează în oraș, dar nu locuiesc aici. Orașul are mai mult de zece muzee importante, împreună cu numeroase teatre, galerii, cinematografe și alte expoziții istorice.
Merita vizitata?
246
29
4
88.636%
Lisabona
Portugalia
Lisabona (în portugheză Lisboa) este capitala Portugaliei. Este plasată pe coasta de vest a țării, la Oceanul Atlantic, unde râul Tejo (Tagus), se varsă în ocean. Cele mai importante industrii active în Lisabona sunt cele ale oțelului, textilă, chimică, ceramică, construcției de nave și a pescuitului.
Merita vizitata?
195
25
5
87.981%
Amsterdam este capitala oficială a Olandei însă instituțiile fundamentale ale statului, Curtea supremă de justiție, guvernul și parlamentul își au sediul în Haga.
Merita vizitata?
183
25
6
85.827%
Londra
Marea Britanie
Londra este capitala Angliei și a Regatului Unit si este cel mai important centru politic, financiar, cultural și artistic al Regatului Unit, și unul dintre cele mai importante orașe ale lumii. În Londra se găsesc sediile a numeroase instituții și corporații de importanță globală; multe clădiri importante: palate, muzee, teatre, săli de concerte, aeroporturi, stații de cale ferată, numeroase ambasade și consulate.
Merita vizitata?
218
36
7
86.928%
Copenhaga
Danemarca
Copenhaga Copenhaga
Merita vizitata?
133
20
8
86.364%
Stockholm
Suedia
Stockholm Stockholm
Merita vizitata?
152
24
9
84.559%
Paris
Franta
Paris este capitala și cel mai mare oraș din Franța. Orașul este traversat de fluviul Sena, în nordul Franței, în mijlocul regiunii Île-de-France (cunoscută și ca regiunea Paris). Parisul a fost unul dintre cele mai mari orașe ale lumii occidentale pentru aproape 1000 de ani, înainte de secolul al XIX-lea și cel mai mare oraș din lume între secolele XVI-XIX.
Merita vizitata?
230
42
10
84.716%
Atena
Grecia
Atena este capitala Greciei. Atena a cunoscut o evoluție glorioasă, mai ales în Grecia Antică, fiind locuită de oameni încă din Epoca Bronzului și guvernată până în jurul anului 1000 î.Hr. de regi ionieni. Atena domină regiunea Attica și este unul dintre cele mai vechi orașe din lume, istoria sa atestată durând peste 3,400 de ani.
Merita vizitata?
194
35
Sustine-ne cu un LIKE

Descopera mai multe

Daca ai gasit interesanta lista Top capitale europene ce merita vizitate, descopera altele mai jos: