Top cele mai curate orase din Romania

43 articole / 7680 afisari

Descopera mai jos lista cu top cele mai curate orase din Romania, in urma voturile romanilor.

Pe baza a 2161 de voturi, Brasov, a iesit pe primul loc ca fiind cel mai curat oras romanesc in 2022, iar pe urmatoarele pozitii: Galati si Oradea. Vezi ce au mai recomandat utilizatorii in lista de top 10 cele mai curate orase din Romania.

Chiar daca sunt unele din cele mai frumoase orase romanesti de vizitat, aia nu inseamna ca sunt si curate si bine intretinute, fie de primariile locale sau de locuitori.

Vezi mai mult

Care este cel mai curat oras din Romania?

Facebook Pinterest Whatsapp
1
76.712%
Brasov
Brasov
Brașov este municipiul de reședință al județului cu același nume, Transilvania, România, format din localitățile componente Brașov (reședința) și Poiana Brașov. Municipiul Brașov a reprezentat, de secole, unul dintre cele mai importante, puternice și înfloritoare orașe din zonă.
Este curat?
112
34
2
75.641%
Galati
Galati
Galați este municipiul de reședință al județului cu același nume, Moldova, România. Se află în apropiere de frontiera triplă sudică cu Republica Moldova și Ucraina. Este unul dintre cele mai mari centre economice din România.
Este curat?
118
38
3
73.438%
Oradea
Bihor
Oradea, mai demult Oradea Mare, este municipiul de reședință al județului Bihor, Crișana, România. Se află în vestul României, pe râul Crișul Repede, în imediata apropiere a frontierei cu Ungaria.
Este curat?
94
34
4
71.681%
Iasi
Iasi
Iași este municipiul de reședință al județului cu același nume, Moldova, România. Iașul a fost capitala Moldovei în perioada 1564-1859, una dintre cele două capitale ale Principatelor Unite între 1859 și 1862 și capitala Regatului României între 1916 și 1918 (în perioada Primului Război Mondial, atunci când Bucureștiul s-a aflat sub ocupație germană).
Este curat?
81
32
5
63.038%
Buzau
Buzau
Buzău este municipiul de reședință al județului cu același nume, Muntenia, România. Este al optsprezecelea oraș ca populație din România. Orașul se află pe malul drept al râului Buzău, în dreptul ieșirii acestuia dintre dealurile subcarpatice de curbură, într-o regiune cu climă temperată.
Este curat?
249
146
6
63.366%
Râmnicu Vâlcea este municipiul de reședință al județului Vâlcea, Oltenia, România. Se află așezat într-un punct geografic aproape central al României, nod de întâlnire a trei importante drumuri naționale și unul european.
Este curat?
64
37
7
64.103%
Cluj-Napoca, Cluj până în 1974 este municipiul de reședință al județului Cluj, Transilvania, România. Situat pe valea râului Someșul Mic, orașul este considerat capitala neoficială sau inima regiunii istorice Transilvania.
Este curat?
50
28
8
63.095%
Sibiu
Sibiu
Sibiu este municipiul de reședință al județului cu același nume, Transilvania, România, format din localitățile componente Păltiniș și Sibiu (reședința). Sibiul este un important centru cultural și economic din sudul Transilvaniei. Municipiul Sibiu a reprezentat și reprezintă unul dintre cele mai importante și înfloritoare orașe din Transilvania, fiind unul dintre principalele centre ale coloniștilor sași stabiliți în zonă.
Este curat?
53
31
9
66.000%
Târgu Mureș, mai demult Mureș-Oșorhei, Oșorheiu, Târgul Mureșului este municipiul de reședință al județului Mureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Mureșeni, Remetea și Târgu Mureș (reședința). Se află în centrul Transilvaniei istorice, pe ambele maluri ale cursului superior al râului Mureș.
Este curat?
33
17
10
59.756%
Braila
Braila
Brăila este municipiul de reședință al județului cu același nume, Muntenia, România. Orașul este situat pe malul stâng al Dunării. Brăila este un oraș minunat de vizitat.
Este curat?
49
33
Ai recomandari pentru aceasta lista?
Intra pe acest formular si scrie-ne propunerile tale.

Intrebari frecvente

Raspunsuri rapide la intrebarile utilizatorilor

Care este cel mai curat oras romanesc?

#1 (recomandat de 2161 romani) este Brasov

Brasov

Care sunt top 3 cele mai curate orase din Romania?

Top trei in Decembrie 2022 sunt:

  1. Brasov
  2. Galati
  3. Oradea

Descopera mai multe

Daca ai gasit interesanta lista Top cele mai curate orase din Romania, descopera altele mai jos: